Inkvizíció a Marson

 2008.05.14. 14:32

Hülye cím ugye?

Szerintem is. De ez jutott eszembe José Gabriel Funés, a Specola Vaticana, a Szentszék Castel Gandolfó-i csillagvizsgálója vezetőjének nyilatkozata után.

Hihetünk Istenben és a földönkívüliekben.

Tényleg? Tessék mondani egyszerre, vagy külön-külön? Bár tovább olvasva a cikket, megérteni vélem a miértet is. Funes atya argentín, rögtön az esetleg megtalált, és megváltásra váró lelkek számát látja peregni szemei előtt, mit anno a spanyol konkvisztádorok.

Mókás lehet, ahogy egy jezsuita pap magát a "hős" Hernan Cortes szerepébe képzelve fantáziájában azon tetszeleg , hogy micsoda dicső tettet hajthat végre a sok hitetlen ufonauta keresztény hitre térítésével :) Felolvashatná nekik  Benji pápa levelét, és azok éppen úgy egy árva szót sem értenének belőle, ahogy az indiánok se értették I.Ferdinánd, és V. Károly proklamációit. Sebaj, ez már akkor sem tartotta vissza az egyház nevében ténykedő konkvisztádorokat az azték, maja, inka birodalmak feldúlásában, szigorúan Isten és a kereszténység álcája alatt, de az arany bűvöletében.

"Eppur si muove"

Vagyis mégis mozog a Föld? Ki az eretnek? Akivel visszavonatják tanait, vagy aki igazolja, elismeri ezt, és az ufók létezésének hitére buzdít?

Címkék: egyház pápa vatikán inkvizíció

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr66468384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása