Önkéntes tűzoltók

 2008.06.20. 09:43

Gyula úr a szomszédom. Nem egyszerű eset,néha jókat szórakozom rajta,mint most is. Grill sütés történt tegnap este, a kevésbé tehetséges fajtából. Frissen vásárolt grillsütő, a komplett vele barátkozó szomszédság jelen, ő pedig próbálja izzítani a faszenet.

De a rohadék nem az az izzó fajta....gyújtó nélkül.....

Gondolat megszületik,átjön tanácsot kérni. Erre adok neki faszéngyújtó folyadékot, meg pár hasznos tanácsot.

Mit csinál a jóember?

Naná,hogy egyszerre leönti a pislákoló parazsat vele.....és lángra kap ahogy szokott, méteres lángnyevekkel ostromolva a felette lévő cseresznyefa lelógó ágait. Először némi csapkodással próbálják oltani, de egy egész liter faszéngyújtót ez nagyon nem hat meg, lángol tovább vidáman egyre nagyobb lánggal...A többiek rémülten nézik, ahogy lassan de biztosan felgyújtja a kertet, amig Béla szomszéd hihetetlen lélekjelenlétről nem tesz tanubizonyságot!

A fészer alól kikapja a 11,5 kilós poroltót, és ráfogja a sütőre. Biztosító kiránt, szög beüt, és vidáman nyomja rájuk a finom fehér port.
Elkapja a hév,és biztosra megy. Simán kinyomja a palack tartalmát a jelenlévőkre. Látom a fején, hogy ő most biza Lánglovag, a hős megmentő, a tűzoltó parancsnok, egyszemélyes 55-ös körzet és Harmadik műszak.
Diadalittas ábrázattal felnéz amikor kiürül a palack....12-15 hóember áll vele szemben döbbent néma csöndben.....

A felesége szólal meg először....

-Te ÁLLAT...a HÚÚÚÚS......

Bizony. A hús. Ami lefedetlenül kandikál ki a por alól, mint sarkvidéki rénszarvas steak a hó alól. Béla megpróbálja a lehetetlent. Kapargatja a páclétől  sikamlós fehér iszapot a szeletekről kevés sikerrel. Mire kedves felesége beszól neki:

-Miért nem próbálod meg a slaggal, te....tűzoltó!


Címkék: idióták grill balfasz hülye magyar blamázs

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr49528958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása