Kereszténység és a demokrácia

 2009.07.09. 15:33

Két nagyszerű elv, dícséretes, ha egy párt ezeket tűzi zászlajára. Sőt, ha névadónak is eme eszméket választják, az az igazi királyság. Keresztény Demokrata Néppárt. Elvileg létezik, gyakorlatilag a fityisz egyik fiókszervezete már régen. De vannak települések, ahol önkormányzati választásokat lehet nyerni a hangzatos névvel. Fót polgármestere Mádly Zsolt keresztény, meg demokrata is. Igaz, ezeket az eszméket sajátos felfogásban interpretálja választóinak, kollégáinak. Mert szép dolog a demokrácia, főleg ha mi írhatjuk annak feltételeit.
Főhősünk, Mádly Zsolt előbb engedett a népi demokrácia fedőnév alatt lobbyzó útépítőknek, hiszen ez nem ellentétes a kereszténységgel. Hogyan is lehetne, mikor a bibliában is benne van, Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen! Erős vár a mi istenünk -gondolta- majd elkendőzi ezt a jelentéktelen aprót ami a farzsebbe csusszant.
Nos, Isten vagy nem figyelt, vagy kevésbé kedveli nyájának eme magából kivetkezett bárányát, mindenesetre egy csillagszemű juhász képében leleplező hangfelvételt juttatott el Mádly páter ellenfeleinek. Azok a mocskoskomenisták meg nem átallottak összeeskünni' ellene, összeterelték a fóti nyáj tagjait egy határozat képes rendkívüli ülésre, ahol a jó páternek a szőnyeg szélén állva kellett volna beszámolni az esetről.
Höhőő! -horkant fel Isten kereszténységtől megrészegült fóti helytartója- nem addig'a! Őt bizony nem fogják itt Júdás szerepében látni! Első lépében megpróbálta bezáratni a városházát, szigorúan a demokrácia jegyében. Meggyes Tamás esztergomi páter felsírt örömében a hír hallatán. Végre, VÉGRE van bátorsága még valakinek a nyájból hozzá hasonlóan értelmezni a demokráciát!
De a latrok Fábry főkomenista vezetésével mégis keresztül hatoltak a vesztegzáron, asztalhoz ültek, és nekiláttak Mádly Júdás Páter kicsontozásának. Mit tehet ilyenkor egy keresztény, aki mellesleg demokrata is? Előveszi a bibliát, és keres egy idevágó passzust belőle. Hogyaszongya' ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Láthatóan ideges lett, mikor egy falat nem sok, annyi kenyeret nem talált. Felfokozott idegállapotában úgy értelmezte, kenyér helyett a baszd pofán mikrofonnal kitétel is megteszi, ezért nem habozott Fábry főkomenista orcájába helyezni az elsőt, ami a keze ügyébe került. Fábry almonster orrából elindult a vér, amit Mádly páter eképpen kommentált:
"a sértett teátrális módon szenvedést színlelt, nem látszott, hogy vér folyna az orrából"
Kereszténység, demokrácia, Fót, 2009.

Címkék: politika egyház balfasz népnevelő

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr641236539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.04. 15:44:16

Már a cím is adja a lényeget, két teljesen összeegyeztethetetlen dologról beszélünk. Az eredményt pedig Fót város első embere is jól példázza, ahogy írtad. Csodálkozom a fótiak (és pl. az esztergomiak) kitartásán.
süti beállítások módosítása