Magyarázom a bizonyítványt.

 2008.07.17. 14:23

Nem az enyémet, Sport Gézáét. Illetve az általa kiosztott Forma 1 versenyzők félévi értesítőjét. Mert a véleményem markánsan különbözik az övétől.

Kezdjük mindjárt Hamiltonnal:

Az angol sokat nem fejlődött tavalyhoz képest. Sőt, ha lehet még amatőrebb hibákat vét. A technikai tudása, gyorsasága nem megkérdőjelezhető, de mentálisan még gyerek. Ha nincs előtt senki, akkor minden sül, akkor nagyon rendben vagyunk. De ha valami gixer, baki történik pl az időmérőn, akkor elveszti a fejét. Ha a mezőny közepéből rajtol, akkor borítékolható, hogy dobogó sem lesz a dologból, simán beleszürkül a mezőny közepébe. Hiába a tehetség, a rutint csak az autóban töltött évek, a megtett kilométerek hozzák. Tőle mentális erősödést, némi higgadt küzdőszellemet várok elsősorban. A Kanadában elkövetett bakija miatt nálam a hármas a legtöbb amit kaphat. Mert az első...a legelső amit egy kezdő, boxutcát sosem látott amatőrbe is belevernek: nem megyünk ki amíg piros van. Ezen a szinten ilyen hiba nem megengedhető. Szerintem.

Felipe Massa:

Nálam eddig a No1. Igaz a szezon eleje nyögdécselősre sikerült szokásához híven, de azóta Silverstone-t leszámítva teljesen rendben van. Sőt. A brazil életében először felszabadultan versenyzik, nem érez terhet, árnyékot maga előtt, fölött. Zseniális előzései, technikai megoldásai lenyűgöztek, szerintem ő az, aki miatt idén F1-et nézni érdemes. Bevallom,nálam eddig második vonalas pilótának számított, aki a tökéletes hátvéd szerepére képes egy klasszis mögött, legyen az Schumacher vagy Kimi. De idén ez a véleményem megváltozott, Felipe tett róla, hogy így legyen. Harcos és időnként pimaszul szellemes stílusban nyomja, így nálam egyértelműen ötös az osztályzat.

Kimi Raikkönen:

Az aktuális világbajnok kicsit felemás produkciót nyújt. Vannak jó pillanatai, de totális betlit is láttunk Monacoban. Ráadásul jókora pechje is van mostanában, ha vért izzad azért, hogy helyen legyen, akkor a csapat szivatja a rossz taktikával, gumizással. Április óta nyújtott teljesítményében -szerintem- nagyrészt közrejátszanak ezek a tényezők. A Ferrari csapat nem képes azt a teljesítményt hozni mint amit a Todt-Brown érában, és ez meg is látszik. Nagyon. Kimi osztályzata nálam négyes.

Robert Kubica:

A meglepetés ember. Erre a szereplésre senki sem számított, ahogy a BMW ilyen mértékű szárnyalására sem. Robert nyert időmérőt, aztán futamot a keleti blokknak, méltán lehet példaképe a hozzánk hasonló államok feltörekvő versenyzőinek. De. Amikor az eufóriától üvültve szurkoltunk neki első futamgyőzelme felé haladva, történt valami. Valami, amire nem számítottam. Valami, ami lehúzta őt a szememben. 20 kört töltött Sutil mögé ragadva. A támadás, az előzés szándéka nélkül. Elmaradt a harc, a csata, a verseny. Ami a sava borsát adná a küzdelemnek. És bizony helyébe lépett a mázli. Mert a szerencsén múlott Robert futamgyőzelme. Sutil kiállt előle tankolni, és a keletkezett légüres térben tudott még annyi jó kört menni, ami a végén elég volt. De ha Sutil 3-4 körrel tovább marad kint, akkor annyi...Szóval úgy érzem, a harcos, küzdő mentalitás még hiányzik. Pláne, mikor a csapat is arra biztatja rádión, előzze meg Sutilt. Akkor legalább a szándékot mutatni kellett volna. Így nálam négyes a max, ami adható.

Nick Heidfeld:

A helyzet egyértelmű. Kubica túlnőtt rajta, de a szorgalom és az akarás látszik. Nick mindent megtesz ami telik tőle, és ami kihozható a kocsiból. Szorgos iparos módjára gyűjtögeti a pontokat, a dobogós helyeket. Ennyi. Ezt várhatjuk tőle, ennek maradéktalanul eleget is tesz. De világbajnok nem lesz belőle soha. Legalábbis szerintem. Jó iparosnak négyes az osztályzata.

Heikki Kovalainen:

Egyértelműen többet vártam tőle. Jó kocsi, jó csapat, jó pilótával, ennek működnie kellene. De nem működik. Legalábbis nem hatékonyan. Pár villantáson kívül másra még nem futotta idén. Pedig akik látták győzni annó a bajnokok tornáján Scumacher és Loeb, meg a világ többi kiemelkedő versenyzője ellenében, azoknak ez a produktum kevés. Mondogatják, nem könnyű Hamiltonnal egy csapatban lenni, és megfelelni. Ez nem lehet mentség az egyetlen dobogós helyzésre. Számomra ő a szezon eddigi legnagyobb csalódása! A produkció max kettest érdemel.

Jarno Trulli:

Az egykori edzésmenő egészen jó teljesítményt nyújt a középszar Toyotával. A kipörgésgátló hiánya. illetve az ilyen autóval szerzett rutin a fiatalok elé helyezi, és ő él a lehetőséggel. Születtek eredmények, azóta pedig visszatért belé a lelkesedés. Szerintem a Force Indiáig csúszó Fisichella példája lebeg a szeme előtt, és egyenlőre nem szeretné követni a példáját. Ehhez eredmény kell...Jarno pedig szállítja megrendelésre. Ő is az iparos kategória, teljesített elvárásokkal, brillírozás nélkül. Egy négyesre jó a teljesítmény.

Mark Webber:

A fekete ló. Ő és a csapata, kocsija is. Bármikor képesek lehetnek villanni, és utána nagyot bukni is. Kiszámíthatatlan a teljesítmény, amire képesek. De talán kicsi izgalmat hoznak futamról futamra azzal, hogy éppen milyen napot fognak ki. Mintha találomra fűszereznél valamit, oszt' vagy jó lesz, vagy kurva szar :)) Nálam hármas a mutatvány.

Fernando Alonso:

Igazából én sosem bírtam. Nyiff nyaff stílusa, és időnként pofátlan mázlija miatt. Az évet tét nélkül szórakozza végig. A kocsi egy rakás fos, ezt tudja, és ezért időnként borzolja a kedélyeket mint  Barcelonában az időmérőn. Otthon prudukálni kellett a "népnek". Megtették, és ennyi. Idén nem számottevő tényező, és én kétségbe vonom a sokat emlegetett Ferrari szerződést is. Inkább hiszek (bízok??) Montezemolo kijelentésében, miszerint Alonso nem lesz a Ferrari pilótája addig, amíg ő áll a csapat élén. A szórakozása hármast érdemel.

Rubens Barrichello:

Az örök második. Rubens csak így marad meg az emberek emlékezetében. Ráadásul a Honda évek óta tartó mélyrepülése sem kedvez neki. Minden tiszteletem a megdöntött rekordért, kívánom, legyen még pár emlékezetes jó futama Ross Brown irányítása alatt!Silverstone-ben villantottak, várok még idén pár hasonlót. Rubens idei mutatványa, főleg az utolsó futamnak köszönhetően: négyes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr40572662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása