Kolláth Gyuri szaros tojása

 2008.07.10. 13:23

Mióta megszületett a bírósági ítélet a szabad tojásdobálás ügyben, több tucat cikket, posztot olvastam róla.
Mindenki kifejtette a véleményét pro és kontra, rágtuk, csócsáltuk minden oldalról.
Mára a Blikknek is sikerült csatlakozni a témát rágók köréhez.
Azt kell mondjam, hosszú idő óta először olvastam náluk értelmes írást.

Ez a cikk jó!...és elgondolkodtató.

Kolláth György alkotmányjogász felteszi a lényegi kérdést, ami eddig egyik cikkírónak sem jutott eszébe: mi van, ha szarral dobálnak? Az sem okoz személyi sérülést a tojáshoz hasonlóan. Vagy esetleg húggyal teli lufival? Egy ilyen találat sértene minket emberi méltóságunkban? A mellünkön szétcsattant, lefelé csordogáló (esetleges) záptojás nem sérti ugyanezt?

Meddig enged a jogrend elmenni a szabad vélemény nyilvánításában? Mi van, ha extrém esetben egyet nem értésemnek egy kocsi szalmával kevert tehéntrágya szétdobálásával adok hangot?
Egyébként is kissé következetlen a bíróság még a tojásos esetek megítélésében is. Eddig is egymásnak homlokegyenest ellentmondó ítéletek születtek. A Demszkyt dobálókat nem büntették, Ballmartot dobálót sem, de azt, aki egy tárgyaláson próbálta a vádlottat megdobni, az persze igen.

Közben Lévai Katalin rálicitált Fletóra, és kezdeményezte egyenesen az Európai Chartát.
Tündérbogaram!
Minek?
Beszarni egyedül is be tudunk, nem kell ehhez uniós támogatás....Megy az nekünk szépen ügyesen önerőből is. Aztán a zokniba csúszott végtermékkel legfeljebb szabadon véleményt nyilvánítunk.

Címkék: kolláth györgy tojásdobálás

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr5562149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása