Bírósági tojászápor

 2008.07.08. 12:39

Tojással tömeget dobálni normális dolog. Legalábbis Magyarországon. Megszületett az ítélet a tojásdobálók ügyében. Hiába kért elzárást  az ügy előadója, a bíróság megszüntette az eljárást. Fellebbezésnek helye nincs, függöny.

Vagyis ezt itt lehet. Mert ez normális formája a vélemény kinyilvánításának. Lesarkítva: ha nem vagyok szimpatikus valakinek, akkor az utcán nyugodtan dobjon fejen egy tojással, nekem/neked pedig tűrni kell az ő véleményét. Pofánverni isten őrizz, hiszen akkor önbíráskodsz,testet sértesz, esetleg szabad vélemény nyilvánításában gátolod. Reagálási lehetőséged annyi, hogy beugrassz a legközelebbi boltba/zöldségeshez tojásért, és viszonzod a tüzet.

Szerintem a mai napot nemzeti ünneppé minősítik a tojással foglalkozó őstermelők. Előttünk pedig derengjen fel egy szép új, tojásokkal teli világ képe, ahol a véleményünket hajigásással nyomatékosítjuk minden adódó alkalommal. Azért arra kíváncsi lennék, miként tolerálta volna a T. Bíróság, ha az ítélet hallatán valaki megtisztelte volna őket némi tojással, kifejezve ezzel nemtetszését, élve alkotmányos jogával...

Tessék mondani! A Molotov koktél is a vélemény nyilvánításának eszköze?

Címkék: hülye magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr44558697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása