A pe(c)h

 2008.05.07. 09:45

Zajlott ma a "magyarázom a bizimet" mutatvány a Danubiuson reggel. Mert a magyar nem fizet tb-t, az OEP vizsgálatra kéri az adóhivatalt, azok pedig tömegével fogják honpolgárainkat vizsgálni.

Ez nyílván kiverte a biztosítékot a talpig becsületes polgárok közt, így elérkezettnek látták az időt némi PR magyarázkodásra. Érdekes volt hallani, hogy nem változunk mi magyarok a világon semmit. Máig jelentgetjük be a szomszédot, miből a medence, a kocsi, a nagyobb ház.

Ismerős a tünet...Anno voltam hasonló cipőben, még a kilencvenes évek elején. Kihasználva a rendszerváltás generálta új fogyasztói igényeket, én is jártam bőszen törökbe ruháért, Bécsbe kávéért, no name műszaki cikkekért és ezer apró itthon kincsnek számító vacakért.
Aztán persze árultuk bőszen, akár otthon is. A népek meg jöttek, és vették vitték mintha ingyen lenne.
Naná.
Trapper áráért Casucci vagy Ritt farmert lehetett venni, bugyi-zoknit occsóért, Internacionale magnót (két kazettásat!!!) szinte ingyen, mjúzikcentert az unokának ballagásra, videjót mer' az státusz szimbólum volt a szegényebbek körében, kilós Bravo kávét két 25 dekás Karaván áráért, konzervsört a Borsodi helyett (mert a gyerek gyűjtötte a dobozt a szekrény tetején) Monchichit mert azt akkor csak a Tax Free Shopban lehetett kapni, Toblerone és Milka csokit, Palmolive és Camay tusfürdőket a Kék Vörös meg a Baba szappan helyett, Ferrari autósmagnót (digitális kijelzőset!!), Olajsütőket kicsit-nagyot, amiket kizárólag Fritu néven voltak hajlandóak emlegetni.

Anyámék verandája volt akkoriban a Rossmann, DM, és Média Markt egy helyen :-)
Aztán persze jöttek a szigorú nénik, és feltették a kérdést: honnan miből telik 3 éves 2107-es Ladára...Én pedig vihettem a vegyesiparcikk kereskedésre szóló vállalkozói igazolványomat, és a hihetetlen mennyiségű vámárú nyilatkozatot böngészésre.
Utóbb nem volt nehéz kitalálni, honnan fújt a szél. Elég volt az utcában suskusoló vénasszonyok rajtakapott bűnbánó kisgyerekre hajazó arcára nézni. Akik törzsvásárlóid voltak, de most mégis elmaradtak egy időre.
Na nem sokáig. Mert hiába keresel te rajtuk, ettől még a közértben nem lesz olcsóbb a Karaván kávé...

Címkék: apeh hülye magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr14457907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása