Sztrájk turizmus

 2008.07.15. 12:07

Mit tehet szegény honpolgár, ha kapituláló verdája miatt valahogyan haza kellene jutnia a fészkes fővárosból vidéki otthonába?

Keres valami alternatív közlekedési lehetőséget. Kézenfekvő a MÁV, hiszen városa is rendelkezik szép nagy pályaudvarral, amit az utóbbi 20 évben csak messziről szemlélt. A mobilinternet korában első lépés a MÁV honlapja, ahol értesül a járatok indulásáról, érkezéséről, a menetidőről, meg minden egyébről. Egyedül arról nem, hogy hétfő lévén Gaskó vezér, minden vasutasok védőszentje ismét naplopásra buzdította fiait. Azok pedig meghallották a vezér paripapéló sípjának hangját, és messzire elkerülték a munkát ismét. Nem is értem. Mi bajuk van ezeknek megint? Emlékszik még valaki, mi a bánatért bojkottálják a munkát? Nem jutott elég dinnye föld? Bár akkor meg a madarasteszkó parkolóban járnának esőtáncot, megátkozva a mindösszes felvásárlót.

No, állampolgár nem lankad, bár átkozódik, és paripapikulát kíván minden krampácsolónak seggbe, szájba, aztán betölti a Volánbusz menetrendjét, és szembesül a vérvalóval: Magyarország két legnagyobb (harmadik legnagyobb ?) városa között nincs közvetlen, menetrend szerinti járat. Egerbe, Mezőkövesdre, Ózdra jár busz, Miskolcra meg nem. Az önmagával tartott rögtönzött stábértekezleten úgy dönt, akkor a délutáni mezőkövesdig közlekedő busszal megy, aztán majd érte jön valami rokon, barát ha kell. Aztán a jegypénztár előtti sorban fülelve értesül, hogy rendkívüli járatok is vannak a sztrájkra tekintettel, amire jegyet kapni csak a járművön lehet, de éppen egy ilyen indul 2 perc múlva Miskolcra is. Futtában a hármas állás felé hálát ad a szerencse istenének Mázlinak, és helyét elfoglalva megszövi tervét a kétórás úton:

Céget alapít!

Bizonyám! A falusi turizmus mintájára a sztrájk turizmusból fog megélni. Mert ma Magyarországon minden napra jut valami tiltakozó, sztrájkoló szervezet, amit lehet mutogatni az érdeklődő külföldi, és a hazajutni nem képes belföldi turistáknak. Lesznek körutak a sztrájkot gördítő keleti megyékben, szervezett program keretében megtekintjük a Zengőért tüntető sötétzöldeket délen, gyümölcskosárral kedveskedünk utasainknak a Parlament előtt, a soroksári ósönben dinnyét ebédelünk ingyen, majd utasaink kitöltik a ki hazudik nagyobbat a médiában? totót. A helyesen tippelő  szerencséseket a VDSZSZ szállítja házig BZ motorvonattal, a veszteseknek pedig meg kell keresniük az Észak-pesti elkerülő ki nem jelölt nyomvonalát a hazajutás előtt.

A melegre, szaunára vágyók kivárhatják a BKV sztrájk végét egy napon hagyott, lezárt ajtajú Combinoban, a 26-os buszon aromakabint alakítunk ki, az aktív pihenést igénylők pedig poroltóval olthatnak öngyulladásra is képes Ikarusokat. Az irodalomra fogékonyaknak Kiricsi Karola és Sigulinszki Tibor tart felolvasó napot cégeik legjobb sajtóközleményeiből.

Ennél a pontnál felriadtam. Talán mégsem kéne ennyire lesokkolni a fizetőképes utazni vágyókat. Inkább szervezzünk ellensztrájkot, és bojkottáljuk a vasutat, BKV-t. Az alternatív közlekedésben való rutin úgyis kialakul lassan, aztán nézzük meg, hogyan csábítják vissza az utasokat az önös érdekeiket mindennél előrébb helyező szakszervezetek...Kíváncsi lennék meddig rúgnák föl Gaskót az emberei, mikor visszüt a kéz ami enni ad. Nem, nem a MÁV, hanem az utas, aki inkább köszi srácok, nem kell vonat alapon bármi mással közlekedik. Mert unja a szopatást, és egyébként is rutinja van már...

Címkék: sztrájk vasút hülye magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr63569065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása