A rettegés szele

 2008.05.22. 00:26

Nézegetem az esti híreket, és hirtelen megakad bennem a levegő, megfagy a vér ereimben, még a zabszemet is erőltetném a seggembe hasztalan, mikor ezt elolvasom:

Kettészakad az ország! Választanunk kell!

Attejóisten...Mit és mi közül kell választanunk? Jön a világvége, és kevés a bárka? Vagy Győzike lesmárolta Korda Gyurit, és mindenáron meg kell nézni valamelyik kertévén, mert kötél általi villamosszék lesz a dádá ha mégsem? Vagy Szili Kati befejezte a Tibet elmarasztalása elleni picsogást, és bosszúból felszált a kanszamaras Combinóra?

Remegő kezem vezette az egeret, a félelem jeges ujjai markolták torkomat mikor kattintottam. Vártam a beteljesülő világvégét, Freddy Krugert, a Halloweent, Jasont a maszkjával mert baszdki ez tényleg tudja mit tettem tavaly nyáron(??), a texasi láncfűrészest, és magát az Armageddont. Aztán megláttam, és felsikkantottam mint Neve Campbell...

"Csütörtök este kettészakadhat Magyarország televíziózó társadalma. A királyi csatornán 20 óra 55 perckor kezdődik az összesen 43 országban sugárzott Eurovíziós Dalverseny 2008 elődöntője a hazánkat képviselő Csézy részvételével. Az RTL Klub ezzel egy időben a Miss Universe és a Miss World Hungary összevonásából született műsort, A Királynőt tűzte műsorára 21 órától."


Na baszdmeg. Há' ezért izgultam? Ez fog minket kettészakítani? Választás elé kényszeríteni? Őrjítő tipródással ujjainkat rácsálva izgalmunkat torkunkba szorítani, miközben adrenalin szagot pumpálunk a kanapéba?
Na ez egyik sem fog. Az európa zs kategóriás nótafáinak dalversenye még a 82 éves Özv. Matyó Tihamárnét se fogja érdekelni, csak ha véletlenül ő Csézy Böbe nagymutterja személyesen.

A Királynő pedig...Valljuk be, a direkt erre a célra tenyésztett droidhadsereg seregszemléje sem az a műsor, amit nézni fogok. Hiába próbálja majd a retekklub felturbózni az aktuális nejlonfüggönyből kezeslábast varrt Medveczky Ilonával. Nem érdekel se a világbéke, se a állatvédelem. De még az sem, melyik udvarhölgy melyik "híreség" aktuális csaja, amit annyira hangoztatnak fennen. Nem érdekel, melyik reménység lesz a legújabb celeb, és epekedhet Kedves Feri kegyeiért a következő Operabálon.
Nem fogok kettészakadni. Nem fogok izgulni, választani, körmöt rágni.

Inkább előveszem Villon mester örök érvényű szavait és olvasok. Mert ezekről csak ez jut eszembe:

Repedt tükrénél ült a Céda:
"Hajamnak árja még veres,
miért, hogy már a régi léha
seregből senki sem keres?
Ölem még izzó csókra éhes,
mellem rózsája még kemény...
"S az ablakon röhögve lépett
be az utolsó vőlegény:
"Hopp, Sára, hopp, gyerünk a táncra,ma:
holt szerelmeid torán
hadd üljön nászlakomát a lárva
ágyékod hervadt bíborán!"-
Buján fetrengtünk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

Címkék: eurovíziós dalfesztivál a királynő csézy hazánklánya

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr57481512

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.05.22. 10:07:17

Gyönyörű android (A Királynő, RTL Klub)"Alakja izgató, modern a külseje, / Jó lenne sejteni, mit rejt a belseje." (Quimby: Androidő) Királynőm! Királynőm! Vaúúúú! Hát előre csaholhattak és csóválhatták farkukat a mélynövésű lábfetischiszták, hát…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása