Mobil internet forever!

 2008.06.24. 15:03

Ez a Te pillanatod!

...mondja a szlogen. Légy mobilis, internetezz széles sávon, bárhol, bármikor, bárhonnan. Most régi előfizetők ingyen, újak féláron három hónapig! (megfelelő ásókapanagyharangválasszonel szerződéssel, nyílván...) De mi van a vitamaxosokkal? Nekik nem lehet világonbárholvagyok internetjük?

Dehogynem.

Háromféle csomag, hűségekü nélkül, megrendeled, és már szörfözhetsz is a világhálón. Legalábbis ezt mondja az ügyfélszolgálat. Mert én előbb kérdezek. Aztán balga módon megrendelem az 5G csomagot, és megérem vele a vég kezdetét. Mert az idegeim nincsenek kötélből.

N szériás Nokia telefon a beállítás varázslóval konfigurálja magát. Visszaigazolás jön az aktív szolgáltatásról, a telefonnal pedig nem történik semmi. Net nincs, böngészés nincs, kuka az egész.

Hellómi?

Jól indul...Ügyfélszolg. technikai részleg, ember mondja küld beállítást. Mondom felesleges, nem ez a baj. Akkor olvassam vissza, mik a beállítás paraméterei. Itt minden rendben, és nem érti. Lehet a vitamax nem szélessávon, csak gprs alapon nyomja. Ad egy betárcsázós lehetőséget. Mi van? Ezt köszi nem kérem, meg egyébként is a kolléga szélessávot ígért előfizetés előtt. Kis tanácstalanság, lázas tanácskozás után kiötlik, hogy mégsem gprs, de szerintük forduljak Nokia szervízhez a beállítás és a böngésző miatt. Báár...lehet jobban járnék, ha vennék egy modemet cirka 30 ezerért.

Ok...Helyi Nokia úgyis útba esik hazafelé, beugrom hozzájuk. Az arcok kamilláznak, és nem értik. Mi van? A beállítás varázsló 100 esetből 100-szor jól állítja be amit a szolgáltató telepít a kártyára. Független telefon lévén kipróbáljuk az arc pannonos kártyájával, és láss csodát: működik.

Újra ügyfélszolg. technikai részleg, eddigi kettővel szemben kedves női hang érdeklődik, mi a baj. Elmesélem, és zsebből adja a megoldást. Vitamax esetén más az elérés címe, mint az előfizunál, a kártyákra is csak ezt telepítik, nekünk kézzel át kell írni a telefonban.

Jaaaaaah....

Két műszakis pasi után egy nőnél van a megoldás kulcsa? Nem degradálok, dehogy! Hálát adok az égnek, hogy egy nő is dolgozik a műszaki csoportnál! :)) Átírom az elérést, és máris böngész a telefon. Én hülye pedig elhiszem, hogy léteznek még csodák. Elvileg ugye a telefon+adatkábel(egyéb kapcsolat)+asztali gép (laptop) konfigurációban is működnie kellene a dolognak. Mondom, elvileg.

De a gyakorlatban (nekem legalábbis) nem így van. Összekötöttem őket gyári Nokia adatkábellel, a rendszeresített PC Suite feltelepítette a szükséges segédprogramokat,és vártam a csodát. Nem hiába. Itt van, megjött. Egy mindent fagyasztó rém képében. Egyik böngésző sem viszi a netet így. Először fagyott az Explorerrel, majd az Operával, később a Firefoxxal és a Safarival is. Asztali gépen, és laptopon is. A telefonon vidáman működik, de összekötve maga lesz az Északi-sarki fagyhalál!

Most kíváncsiságból kérek kölcsön egy előfizetéses modemet, és kipróbálom azzal. Ha úgy megy, akkor szerintem jobb, ha most kezdenek menekülni előlem a pirosak...Mert ezt a kötelező "opciót" elfelejtették említeni előfizetés előtt...

Címkék: vodafone mobil internet

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr54537044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása