Fletó és La Fontaine

 2008.05.29. 18:02

Nem tudom ki írja Fletó blogját mostanság, de néha -meglepő módon- vannak benne érdekes  dolgok. Mint ma is. Tekintsünk el a szokásos pr és hangulatkeltő maszlagtól, a vesszen a Fityesz fílingtől, és próbáljuk meg kihámozni azt a bizonyos lényeget.

Orbán elnök úr azt mondta a gazdasági vezetőknek, hogy először győzni akar, aztán egy darabig nem csinálna semmit – gondolom, várna az önkormányzati választásokig –, és csak utána mondaná meg programját. Hát, mit mondjak? Ha jól értem, akkor először a hatalom, utána a program. Gyáva magatartás ez. Sőt hazug is. Különösen olyan ember szájából, aki eddig azt mondta, hogy csak azt hajthatja végre a kormány, amire a választóktól felhatalmazást kapott.

Nos...Nekem erről La Fontanie Róka és a holló meséje jutott eszembe.

Ült a róka a fa alatt, szájában a szép, kerek sajttal. Arra repült a holló, meglátta a sajtot, és őrülten, nyálcsorgató fájdalmasan megkívánta. Letelepedett hát a róka fölé, és megszólította:

-Hellomi?! Te vagy itt a róka?

A róka csak ült, és nem szólt egy árva szót sem. Ám a holló nem adta fel:

-Tudtad, hogy rólad azt terjesztik, hogy hazudsz?

A róka továbbra is ült, és arra gondolt, ezt már kurva sokszor hallotta az elmúlt években.

-Azt mondják, meg fogsz bukni...Elégedetlenek az állatok!!

A róka fapofával fogta tovább a sajtot, és pillantásra se méltatta a hollót, mire az nekidurálta magát, és leordított ahogy a csőrén kifért:

-ÉS AZT TUDTAD,  HOGY ÉN IS HAZUDOK??

-Tééééééélleg??...Csodálkozott el a róka, a sajtot kiejtve a szájából, de választ nem kapott.

Mert a holló kidülledt szemmel bámulta a sajtot, ami az istennek se akart a fára felfelé esni...A róka elunta a válasznélküliséget, szájába  vette a sajtot, és elballagott a vackára. Holló koma talán még most is ott ül, és az ordítására köré sereglett állatoknak magyarázza, ő tulajdonképpen nem is hazudott semmit...Egyszerű blöff volt, egy apró füllentés, kizárólag a sajt megszerzésének érdekében. Mert ő nem olyan.

Címkék: politika gyurcsány orbán viktor átverés balfasz la fontaine

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr93493803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása