A rendőrségi csodafegyverről.

 2008.06.02. 11:29

Zseniális! Csodálatos fantasztikus! Éljen és hurrá! Hát itt van! Hát megvan! Nincs többé hasztalan üldözés, rendőrautó borogatás, Octaviaban fotelpatkánykodás! Ennek VÉGE!

Itt vannak az új fegyverek! Tényleg ünnep ez, mikor felfedezik éber őreink, hogy az úton keresztbe rakott szöges deszka egészségtelen a gumikra. Egy új kor hajnala ez(!) jelentsük ki bátran! Nincs több potya üldözés, nincs számtalan baleset, és összetört rendőrautó. Van sok menekülésében gátolt elkövető, mindenki boldog. Videó a fegyverről ITT.

Azért vizuálisan megjelent lelki szemeim előtt, amint a Hék vizsgát tesznek az új fegyver használatából. Számtalan rossz ütemben kidobált fegyver, sok elmenekült "üldözött", ám számtalan járóképtelen járőrautó...Vajon meddig fog működni mindez? Amíg valamelyik ledefektelt delikvens fel nem jelenti őket az ügyészségen, hogy megsértették a méltósághoz való jogát? Mert mégis milyen bénán néz ki egy 745 LI-nek támasztva, lyukas kerekekkel? Mit szólnak a háverek ha így látják majd a tv-ben??

Mert Abszurdisztánban minden megesik. Még az is, hogy két járőrt azért marasztal el az ügyészség, mert a lopott szajrét szállító talicskához bilincselték a jóembert, aki lopással kívánta gazdagítani önmagát. Aztán persze később feljelentést tett a járőrök ellen, és láss csodát, az ügyészség neki adott igazat, rendőreinket pedig elmarasztalta.

Őszintén érdekelne, mi volt az a meggyőző érv, amivel az ügyészeket erre a döntésre kényszerítette? Amíg önszántából tolta a talicskát, addig eléggé méltó volt rá, aztán mikor bilincsben tette ugyanezt, akkor már nem? Akkor már sérelem érte, méltóságában alázva lett?

Na ne vicceljünk!

Ilyen alapon majd a rendőrök fognak defektes kereket is cserélni a szanaszerte lyuggatott kerekű autókon? Vagy mélyen meghajolva elnézést kérnek a kellemetlenségért, aztán ingyen elviszik tréleren a legközelebbi gumisig, és ingyen felgumiztatnak?

Nem tudom, ezt majd a jövő eldönti. Mindesetre először talán azzal kellene foglalkozni a belügyeseknek, hogy egy bűnözőnek ne legyen több joga, mint az ellene intézkedő rendőrnek. Lehet, hogy a közterületen szolgálatot teljesítő rendőreink kevésbé lennének fatökűek...

Címkék: rendőrség idióták hülye magyar csodafegyver

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr26499110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása