F1 Montreal

 2008.06.09. 10:46
Kubica történelmet írt tegnap.
Első versenyző a keleti blokkból, aki a futamgyőzelemig jutott. Hurrá éljen. Megszületett a példakép, a kelet-európai fiúgyerekenek van mibe kapaszkodni.
Mégsem tudok igazán örülni ennek. Sajna itthon nem azon múlik, mennyire vagy tehetséges. Sokkal inkább azon, apunak mennyi pénze van invesztálni, mekkora ismeretségi köre a szponzorok felkutatásához. Így szinte soha nem a tehetségek jutnak lehetőséghez.

Gondoljunk csak Baumgartnerre, aki soha nem nyert semmilyen bajnokságot egyik szakágban sem. Vagy a motoros Tóth Imrére. Ennyi év és megtett kilométer után is örömünnep, ha a húszba befér. Hiába csinált csapatot alá az öreg Tóth, hiába szerződtették mellé Barberát....Imrében ennyi van. Apu a saját pénzét költi a gyerekre, így kedves egészségükre, én is mennék bárhol, ha fizetné valaki. Legfeljebb bajnok nem lennék soha.

Nem illik fanyalogni egy történelminek számító győzelmen, de....Igazából nem az a bajom, hogy mákja volt a BMW-nek Hamilton hülyeségével, Kimi kiesésével, Massa szerencsétlen szívásával.
Sokkal inkább a verseny középső szakaszában látottak a bajom. Kubica beragadt Vettel mögé, és az előzés, küzdés szándékát sem láttam rajta. Mikor pontosan tisztában volt azzal, neki bizony most mennie kéne...Pedig a pálya több pontja alkalmas előzésre, ahogy a gyógyszerét vesztett Massa bemutatta. A brazil nálam feliratkozott az istenkirályok arcképcsarnokába a tegnapi mutatványával! Gyors, pimasz, szellemes vezetéssel, igazi csatákkal, brilliáns előzésekkel kápráztatta a műértő közönséget!

Hamilton pedig...Na rá nehezen találok szavakat. Lassan de biztosan egy egoista kis fasz válik belőle. Ha az apjának vagy Ron Dennisnek lennék, most bizony a műhely sarkában térdepelve alkatrészt mosna a kistáska. Talpig olajsárban gondolkodhatna a versenyzés értelméről, és szépségeiről. Mit csinált ez? Valamelyik boxtündérnek integetett vigyorogva? A szememben ő sem versenyző. Illik legalább a legelemibb szabályokkal tisztában lenni. Az első, a LEGELSŐ amit megtanul a boxutcába keveredő újonc, hogy NEM megyünk ki a pályára addig, amíg a PIROS világít. Soha, semmilyen indokkal! Pláne nem versenyzőtársainkon keresztül...

Hamilton csak addig legény, amíg minden sül. Ha nem zavarja senki, nincs nyomás alatt, addig minden rendben. De a legkisebb zavar a "rendszerben" felborítja a kis lelkivilágát annyira, hogy kontrollját veszti teljesen, ámokot fut, és hülyeségeket beszél:

"Nem volt valami jó kiállás. Láttam a srácokat elöl küzdeni, aztán hirtelen megálltak. Láttam a piros lámpát is, de megállni már nem tudtam. Bocsánatot kérek Kimitől, ha ezzel elvettem a versenyét, de előfordul az ilyesmi. Jobb lett volna, ha egyikünk sem esik ki, gyorsak voltunk, az élen álltam. Majd legközelebb!"

Kistáska te miről beszélsz? HA elvetted Kimi versenyét? Ez kérdés? Ki más vette el tőle a lehetőséget, ha nem te? Nyílván nem Kimi a hunyó mert megállt annál a pirosnál, ami még az utolsó csikkszedő is tud, mit jelent, minek van ott :)) Megérdemelt a büntetés amit kaptál, és amit Évi még tegnap futam közben megjósolt neked. Szavaiddal élve: majd legközelebb -talán- nem a száddal nézel...

Címkék: f1 kubica hamilton

A bejegyzés trackback címe:

https://barrera.blog.hu/api/trackback/id/tr56510838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása